Üdülés közben motor jogosítvány ár felől is lehet érdeklődni

Sajnos anyukám ízületei már közel sem mondhatóak kiváló állapotúnak, így aztán éves rendszerességgel kell elmennie gyógyfürdőzni. Eleinte még csak-csak megoldotta valahogy a dolgot egyedül, de az utóbbi néhány évben már egyszerűen képtelen rá, úgyhogy a barátnőmmel megbeszéltük: nekünk se árt néha egy kis kikapcsolódás, úgyhogy megyünk vele együtt, és akkor tudjuk hozni-vinni. Ennek az egyik nagy előnye, azon túl, hogy anyukámnak is van társasága, hogy a legtöbbször valami érdekességet tudunk meg, idén például motor jogosítvány ár felől volt alkalmam tájékozódni. Egy ideje már kacérkodom a motorozás gondolatával, úgyhogy kimondottan kapóra jött a dolog.

Valahogy mindig is vonzott a motorozás, fiatalabb koromban az egyik cimborámmal, aki nagy motoros, elég sokat szereltük az ő gépét és néha mentünk is vele ide-oda, de én sosem jutottam odáig, hogy letegyem a motoros jogosítványt. Valahogy mindig akadt valami más dolgom, valami mindig fontosabb volt ami miatt napolódott a tanfolyam. Végül már teljesen le is tettem a dologról, úgy voltam vele, hogy ha eddig túléltem nélküle, akkor eztán is megleszek. De azért megsajdult a szívem, mikor motorosokat láttam elsuhanni, eszembe jutott, hogy én is egy lehetnék közülük.

motor jogosítvány ár

Szóval az idei utazás elsőre úgy tűnt, hogy semmi újdonságot nem fog hozni magával, nap nap után ücsörögtünk a meleg, ásványos vízben és pihentünk. Egyszer aztán nagy robajjal leparkolt a fürdő előtt több motor, és a motorosok is bejöttek lazulni. Az egyik történetesen éppen mellénk telepedett be a medencébe. Amíg csak messziről láttam őket, addig nem tűnt fel, de valójában nem rossz arcú huligánok, hanem komoly, középkorú kultúremberek voltak mindannyian, akik láthatóan csak motoroznak egy jót. Tehát mellénk telepedett az egyik, én pedig összeszedtem minden bátorságomat és szóba elegyedtem vele. Valójában nemigen volt mitől tartanom, nagyon kedves, beszédes fickó volt.

Sokat beszélgettünk a motorozásról, motorokról, és kiderült, hogy ő is még csak két éve szerezte meg az engedélyét. Rögtön lecsaptam a témára, és kérdeztem, hogy milyen magas mostanában egy motor jogosítvány ár, ugyanis én is kacérkodom a gondolattal, hogy leteszem. Ő válasz helyett elkérte a telefonomat, és beleírt egy webcímet, és javasolta, hogy nézzek utána. Ő ennél jobb összefoglalót nemigen talált, de konkrét választ nem tudott adni, mert minden iskolában más az árszabás. Mindenesetre megköszöntem neki az információt, és jól megjegyeztem, hogy ne felejtsem el megnézni, amit írt.

A fickó által megadott oldalon tényleg elég sok mindent találtam, többek között olyan kérdéseimre is választ kaptam, ami régóta érdekelt. A Fordulat Autós-Motoros Iskola valóban ügyel arra, hogy a hozzájuk látogatók, illetve a jelentkezők mindenről tudjanak. Emellett még kedvezményt is lehet általuk szerezni egy motoros felszereléseket árusító üzletnél, ami nagyon jól jön majd amikor sikerült a vizsga és szükségem lesz motoros ruházatra. Egyelőre mondjuk a motor jogosítvány ár nekem még kicsit magas, egy ideig még gyűjtenem kell rá, hogy ki tudjam fizetni, de mostanra biztosan eldöntöttem, hogy belevágok és motorozni fogok.