Irány a gyógyfürdő, biztonságos gyereküléssel!

Pénteken indulunk nyaralni, már alig várom. Idén Hévízre megyünk, a gyógyfürdőbe, mert az építkezés és a baba érkezése rendesen megnyirbálta a pénztárcánkat, idén külföldre nem futja. Én ezt igazából nem annyira bánom, nem is igazán lett volna kedvem egy 8 hónapossal a reptéri tortúrát végigcsinálni, ez így sokkal egyszerűbb lesz, beülünk a kocsiba, és pár óra múlva kiszállunk a helyszínen, slussz-passz.

Viszont ezt sem volt olyan egyszerű jól összerakni, mint gondoltam, szerencsére már minden megoldódott, viszont amit most el szeretnék mesélni, hogy mennyire megizzasztottak az utóbbi időben az autós gyerekülések.

Ugyanis Brúnó, a kisfiam elérte a 9 kg-ot, így a babyhordozó, hiába multifunkcionális, már nem felel meg az autós gyerekülés céljára, hiszen a gyermek egész egyszerűen nem fér el benne. Mivel mi ketten nem sűrűn járunk autóval, azt a legtöbbször apa használja, nekem ez fel sem tűnt, viszont ahogy tettem össze fejben az utazást, mint ahogy egy jó logisztikushoz illik, ez is eszembe jutott, és elkezdtem vadászni, hol lehet kani jó és biztonságos gyereküléseket.

A választék óriási, így érdemes nagyon odafigyelni, mert könnyen hibát véthetünk. Rengeteg a drága és csili-vili, ám de a tesztek alapján kicsit sem biztonságos, a tapasztalatok alapján pedig egyáltalán nem praktikus ülés a piacon. Rászántam vagy 2 egész napot a kutatásra, mire rábukkantam a Babaverda oldalára, ahol kizárólag a gyakorlati és biztonsági szempontok alapján van összeállítva a gyerekülések  kínálata, és az már másodlagos, hogy egyébként ezek is csodaszépek. Az áruk pedig egyáltalán nem elrugaszkodott, pontosan annyiba kerülnek az ülések, amennyit érnek. Tiszta főnyeremény. Én végül a 4 Baby Basco ülés mellett döntöttem, ami azért szuper, mert 10 éves koráig nem lesz gondom sem gyerekülésre, sem ülésmagasítóra, ugyanis 36 kilós gyerek számára ugyan olyan megfelelő, mint egy 9 kilósnak. Az ülés nagyon biztonságos, utána olvastam és minden Uniós szabványnak megfelel. Már csak arra voltam kíváncsi, hogy fér el a kisautónkban, de méretek alapján ezt nehéz volt elképzelnem, ezért egyik délután, mikor apa hamarabb jött haza elcsíptem, és megkértem, hogy szaladjunk már el a csepeli üzletbe, hogy rendesen ki tudjuk próbálni, hogy fér el a választásom az autóban. Ez nagyon kényelmes volt így, hiszen a saját szememmel láthattam, a kezemmel foghattam, és még a gyereket is beleültettem, biztos, ami biztos alapon, de úgy láttam, jól érezte benne magát, mert szinte azonnal elaludt, hogy beleültettük, ebből feltételeztem, hogy biztosan kényelmes.

Nagyon megkönnyebbültem, mikor ezt letudtuk, hiszen mégis csak a gyerek biztonsága az elsődleges, így már teljes lelki nyugalommal vágunk neki a nagy útnak. Nagyon ránk fér a pihenés és az, hogy együtt legyünk, mert apa éjjel-nappal dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen, szóval őrülten várjuk már ezt a nyaralást. Ha minden jól megy, egy hét múlva már az lesz a legnagyobb gondunk, hogy melyik medencében pancsoljunk a csodálatos gyógyfürdőben.