Fürdőzés és diplomaosztó tervezés

Unokahúgom idegenvezető, és mivel egy gyógyfürdő középvezetői pozíciójában képzeli el a jövőjét, elvégzett egy egészségügyi menedzseri alapképzést is. A szakdolgozatát külsős témavezetőként én segítettem, ami nagyon megtisztelő feladat volt számomra.

Mivel a szakdolgozatát a gyógyhelyekről, azon belül egy gyógyfürdőről írta, ezért stílszerűen oda mentünk megünnepelni a sikeres szakdolgozat védést és államvizsgát. Nagy volt az öröm, az biztos! Miközben áztattuk magunkat, elkezdtünk beszélni a diplomaosztó utáni buliról is, amin terveink szerint az egész nagy família ott lesz majd. Körülbelül egy hónapunk volt még ekkor a szervezésre, ami pont elegendőnek tűnt ahhoz, hogy mindent aprólékosan kitaláljunk és megszervezzünk.

A fürdőzés egyébként számomra egy nagyon ritka időtöltés – mármint a fürdőbe járás. Inkább otthon, a kádban lubickolok előszeretettel. Olyankor vagy valami színes, pezsgő fürdőbombát használok, vagy levendulás fürdősót. Téli nagy kedvencem egy almás-fűszeres illatú habfürdő, szóval mindig kitalálok valamit, amivel még fokozhatom az élvezeteket. A gyógyfürdőkkel sincs bajom, sőt, jó társaságban nagyon tudom élvezni a dolgot, és lenyűgöz, hogy hazánkban ennek mekkora múltja és hagyománya van, milyen fantasztikus hatású gyógyvizekkel rendelkezünk.

De vissza a buli tervezéséhez… Szerettük volna olyan extrákkal megspékelni a napot, ami máskor nem feltétlen jut eszünkbe. Mivel gyerekek és idősek is vannak (szerencsére) a tág családi körben, így olyan dolgokon agyaltunk, ami mindenkinek komfortos és izgalmas lehet. A közös ebéd adott volt, ehhez jutott eszébe unokahúgomnak, hogy amikor a múltkor beütötte a keresőbe, hogy “photo booth budapest”, akkor egy olyan oldalt talált, ahol tök jó áron lehet fotóautomatát kibérelni különböző rendezvényekre. Ez volt a selfiegep.hu. Ennek ő nagyon megörült, mert már régóta keresett ilyet. Azt mondta, hogy érdemes lenne őket megkeresnünk, többféle elérhetőség is meg volt adva a honlapon, telefonszám és email cím is. “De lehet, az lenne a legegyszerűbb, ha a kapcsolatfelvételi űrlapot töltenénk ki és konkrét infokkal látnánk el őket, tudnak-e egyáltalán vállalni bennünket azon a napon” – magyarázta unokahúgom. Mint kiderült ugyanis, az űrlapon a név és az elérhetőség mellett meg lehet adni a dátumot és a helyszínt, illetve bármi olyan egyéb információt, ami hasznos lehet a másik félnek.

De mit is tud ez a fotóautomata, mi ez pontosan? Nem voltam benne biztos, hogy jó dologra gondolok, hiszen még sosem láttam ilyet korábban, csak hallottam róla. Unokahúgom elmondta, hogy minden részletesen le van írva a honlapon, de az egész kis szerkezet (ami meglepően alig foglal helyet egy-egy rendezvényen) egy olyan, érintőképernyővel ellátott fotós eszköz, ami az elkészült fényképeket azon nyomban ki is nyomtatja. A kezelése kifejezetten könnyű, hiszen még vissza is számol a fotó elkészültéig a masina, de a biztonság kedvéért a cég a bérlés idejére egy hozzáértő kolléga jelenlétét is biztosítja a helyszínen. Így ha esetleg az idősebbeknek segítségre lenne szükségük, vagy annyira a tetőfokára hág a buli, hogy jól jön az asszisztencia a fotózkodáshoz, már erre sem lesz az ügyfélnek gondja.

Nagyon jól hangzott ez az egész, de nem értettem, hogyan működik a nyomtatás pontosan? Többet kell-e fizetni, ha több kép születik a rendezvényen? Mint kiderült, nem, ugyanis mindegyik díjcsomag korlátlan számú fotó kinyomtatására jogosít. Az ár a bérlés ideje alapján kalkulálódik, ami egyébként nincs kőbe vésve, ugyanis a helyszínen lehet hosszabbítani is, de alapvetően a 4, a 6 vagy a 8 órás csomagot tudjuk megvásárolni. Az első ajánlat 89 ezer Ft, az ár pedig 2 óránként 20 ezer Ft-tal nő. De mit is takarnak ezek az árak? 4 órára történő selfie gép bérlés esetén az ár a korlátlan mennyiségű fotó készítését és nyomtatását tartalmazza, valamint emellett a már említett személyes asszisztenciát is. 6 óra selfie gép bérlés esetén az eddigiek mellé jár egy grátisz, az ügyfél által tetszőlegesen választott színes háttér is (ez egyébként feláras lenne, az alapárban a fehér háttér van benne). Ha a leghosszabb időre, 8 órára béreljük ki a fotógépet, az előző ajánlatot megkoronázzák egy ajándék fotóalbummal. Ha Budapestiek vagyunk, azaz a rendezvény helyszíne budapesti címen található, abban az esetben a kiszállás ingyenes. Pest megyei esemény során minimum 3 ezer Ft-tal érdemes kalkulálnunk, mint kiszállási díj, míg országosan 70 Ft/km díjjal számolhatunk (a fővárostól viszonyítva).

Nekem különösen tetszik a Selfie gép, mert igazán spontán pillanatokat lehet vele megörökíteni. Vannak, akik feszengenek egy fotóstól, és talán ez ilyen téren is könnyebbséget nyújthat. Amellett pedig, hogy a digitális fotók megmaradnak az esemény házigazdájánál, a nyomtatott fénykép minden vendégnek kellemes emlékül szolgálhat, amit hazavihet.

Így, hogy részletesen megtudtam, mit tud egy ilyen eszköz, biztos voltam benne, hogy a buliba tökéletes választás lesz. Szerencse, hogy a “photo booth budapest” keresés ilyen találathoz vezetett…