Hőszivattyú a gyógyfürdőben: nem csak hasznos, de környezetbarát is

A gyógyfürdőkben minden azt a célt szolgálja, hogy a vendég a lehető legnagyobb kényelemben tölthesse a napjait. Emiatt pedig mindenben a tökéletesre törekednek a fürdőkben, de ez nem jelenti azt, hogy nem tehetnek saját maguknak is szívességet.

Okos megoldás lehet például az, ha légkondicionáló berendezés helyett hőszivattyút használnak a belső terek hőszabályozására. Egyrészről ez sokkal környezetbarátabb megoldás, mint a légkondi vagy a gázalapú fűtés. Egyrészről mivel nincs káros gázkibocsátás, és emiatt nem áll fenn a szén-monoxid mérgezés veszélye, de a robbanás esélye is csökken, hiszen nincs szükség se gázpalackra, sem pedig bevezetett csövekre, amelyek eldurranhatnának a gáz vezetése közben. Mindez pedig nekik is jó, mivel a gázszámlák mellett a villanyszámlák is csökkennek, mivel a hőszivattyú működtetéséhez jóval kevesebb áramra van szükség, mint egy légkondi vagy egy hősugárzó üzemeltetéséhez. És hogy miért írom ide mindkettőt? Mert egy hőszivattyú mindkettő feladatait el tudja látni.

Amiatt sem kell aggódniuk, hogy hol található szakképzett hőszivattyú szerelő. A Klíma Globál oldalán rengeteg hőszivattyút tekinthetünk meg, és mindenki megtalálja a pénztárcájának és igényeinek megfelelő készüléket. Továbbá, ha Komárom-Esztergom megyében vagy Győr-Moson- Sopron megyében vannak, akkor a Klíma Globál csapat egy nap alatt be tudja telepíteni a hőszivattyút, és a későbbiekben a szervizelést és a karbantartást is vállalják, akár bent vannak még a garanciaidőn, akár később. Ez elsőre bonyolultnak hangzik, de hosszútávon lényeges megtakarítást eredményezhet.