A kellemetlen idegen kellemes információi

A kedvenc gyógyfürdőmben áztattam magam a legjobb barátommal, mint mindig, amikor szóba elegyedtünk egy ismeretlen személlyel. Gyakran járunk ide, de ritkán beszélgettünk másokkal. Általában csak megbeszéljük egymással a problémáinkat, röviden, néhány mondatban, aztán hagyjuk, hogy a víz lemossa őket rólunk. Mindenesetre, a kolléga, akivel megismerkedtünk, eléggé kikerülhetetlen embernek tűnt, mert nagyon szeretett beszélni és látszott rajta, hogy nem érti, hogy mi az a visszautasítás. Össze vissza mesélt mindenfélét az életéről, a fürdőzés végére olyan érzésem volt, mintha jobban ismerném őt, mint a barátomat.

klíma akció szerelésselMégis meg volt az egésznek a haszna, ami miatt azt mondom, hogy megérte, hogy kevésbé volt nyugodt ez a fürdőzésünk. Megtudtam, hogy mi oldja már meg végre a családi fészkünket tönkre tevő meleget is hideget. Merthogy télen túl hideg volt nálunk, nyáron meg egyszerűen túl meleg. Légkondit meg nem akart a feleségem, mert utálja, hogy hangos és hogy érzi a légáramlatát. A sokat beszélő kolléga ajánlotta a klíma akciós szereléssel lehetőségét. Persze, először én sem gondoltam, hogy érdekelni fog a dolog, hiszen az előbb mondtam, hogy otthon ellene vannak a sima klímának. De mint kiderült, az Intensa klíma, amiről a férfi beszélt, olyan berendezéseket árusít, amelyek eltérnek a megszokott, hagyományos klíma felszerelésektől, több dologban is. Ami a légáramlatot és a hangosságot illeti, mindkettő csökkentve van ezeknél a klímáknál, mivel ezek a gépek folyamatosan működnek, ellentétben a hagyományosokkal. A hagyományosak nagyon gyakran kapcsolnak be- és ki, azért hogy elérjék a kívánt hőmérsékletet. Olyankor pedig, amikor bekapcsolnak, azonnal 100%-osan kezdenek el működni. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyon hangosak és erősen érződik a közelükben a légáramlat, amit létrehoznak. Na de, ezek a klímafelszerelések, amelyeket az Intesna klíma árusít, folyamatosan működnek, és úgy érik el a kívánt hőmérsékletet. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal kisebb százalékkal működnek, tehát áramot sem fogyasztanak annyit. Tehát a villanyszámla sem bánja annyira, a feleségem is tud létezni mellette, és még a délutáni szundit sem zakatolja fel.

A másik érdekessége és jó tulajdonsága pedig az, hogy inverteres klíma, tehát télen melegít is. Nem használható csakis fűtőtestként, kell valami, ami a meleg nagyobb részét előállítja, de kiegészítésre tökéletes. És mivel mi fával tüzelünk, ennél a megoldásnál jobbra nem is vágyhattunk. Nem is tudom, hogy eddig miért nem tudtam róla, hogy ez létezik. Szeretek fával tüzelni, például azért is, mert a fűtésre szánt összeg nagy részét nyáron költöm el, amikor a fát veszem, de ezt akár be is oszthatom több hónapra, ami azt jelenti, hogy nem kell télen őrült nagy számlákat fizessek, mint mások. Viszont az a hátulütője, hogy hiába tartják sokáig a meleget a kályháink, reggelre mindig kihűlnek. És olyankor, amíg ráveszi az ember, hogy gyújtsa meg a tüzet, majd tüzeljen el egy kosárnyi fát, addig azért fagyoskodnia kell rendesen. De ezt az időszakot tökéletesen kiegészíti az invertetes klíma, ami nyáron hűsít, télen meg melegít.

És ahogyan az elején is utaltam rá, a cég, akikről a kolléga mesélt ingyen beszerelik a klíma berendezést az ország területén bárhol. Ennél azért nehéz jobbat kívánni. Valamint félévente, előre egyeztetett időpontban a belső tisztítást, fertőtlenítést és karbantartást is elvégzik. Ha pedig valamire ennyire odafigyelnek, akkor az biztosan sokáig fog tartani. Legalábbis ez az én tapasztalatom.