Falba rejtett csőtörés? Ne bontsa le a falat, van jobb megoldás

El szerettünk volna menni egy nagyon szuper wellness hétvégére és még gyógyfürdőt is iktattunk volna a programba. Azonban egy elég váratlan esemény történt, hiszen a hírek szerint rejtett csőtörés volt a kiszemelt helyünkön. Elég csalódottak voltunk, de aztán eszünkbe jutott, hogy nekünk nincs is semmilyen szakemberünk arra az esetre, ha velünk történne hasonló. Így hát a fürdőzés helyett beültünk egy kávézóba és úgy döntöttünk, hogy felcsapunk egy laptopot és összegyűjtünk minden eshetőségre egy szakembert. Amikor a vízhez jutottunk, akkor bukkantunk rá a vizszereles.net oldalra. Engem ott győztek meg, amikor a rejtett csőtörés modern orvoslásáról is írtak az oldalukon, így őrájuk esett a választásunk. Be is kerültek a kontaktok közé és még hátra volt egy fél délután.

Rejtett csőtörés beazonosítása bontási munkálatok nélkül

Pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna az, hogy egy csőtörés esetén ne legyen lebontva a teljes fal vagy ne ássuk fel az egész hátsókertet. Ezek a sokszor felesleges munkálatok olyan nagy javítási költséggel járnak, hogy sokaknak görcsbe rándul már a csőtörés gondolatától is a hasuk. Viszont ők nem tudják azt, hogy van könnyebb módja is a csőtörés azonosításának, méghozzá egy kamera segítségével. A csőkamerázás azonban nem minden vízszerelő szolgáltatási körébe tartozik, de szerencsére a vizszereles.net céggel nem kell efelől aggódni. A profi csapat ugyanis széles szolgáltatás skálával kecsegtet minket, a kis duguláselhárítástól kezdve egészen a komplett vízvezeték rendszer kiépítésig. Nincs olyan probléma, amiben ne tudnának segíteni vagy amit ne tudnának megoldani.

Külön szimpatikus volt nekem az, hogy Pest megyeiek, így a fővárosban is egy-két órán belül a helyszínen tudnak teremni, ha nagy a baj. Mégpedig egy vízvezetékszerelőt általában nagy bajhoz szoktak hívni – például egy csőtörés van, hogy milliós károkat tud okozni. Akkor pedig elég kellemetlen, ha a szerelő késéséből adódik ez a nagy összeg.

Reméljük, hogy nem kell efelől aggódnunk

Kétség sem fér ahhoz, hogy kiváló szakemberek, azonban én mégse szeretnék velük találkozni. Vagy legalább csak egyszer, amikor mondjuk a családi házunk fűtés – és vízvezeték rendszerét építik ki. Nagyon nem szeretnék egy csőtörést a lakásomba, mert akkor valószínűleg elázna az alsó szomszéd is és a károk megtérítése az sosem vidám tevékenység. Hiába érkeznek ki hamar a helyszínre a gyors és precíz szakemberek, ha mi későn vesszük észre a gondot.

Legyél szemfüles és ha kell, akkor inkább ellenőriztesd le rendszeresen a régi csöveket egy ilyen kamerázás segítségével, hogy ne érjen téged váratlan tragédia. Mentsd el Te is könyvjelzők közé a vizszereles.net oldalt, hogy rejtett csőtöréskor ne kelljen még a szakembert is keresgélned!