A barátnőm nagypapája napelemes erőművet épít?!

Úgy nagyjából három héttel ezelőtt néhány barátommal meglátogattuk az egyik híres budapesti fürdőt. Mindegyikünknek nehéz hetek álltak a hátunk mögött, és annak ellenére, hogy a kezdetektől Budapesten élünk, még sosem voltunk egyetlen fürdőben sem, így hát elmentünk.

Természetesen már nem kint fürdőztünk, de azért megnéztük a külső medencéket is. Észrevettük, hogy az épületekre napelemek vannak felszerelve. Ez nekem mondhatni felüdülés volt, mert a megújuló energiák használatában én nagyon hiszek, és igazán örülök, ha ilyeneket látok.

Ahogy jobban belemerültünk a témába, arra jutottunk, hogy bárcsak több helyen is használnának napelemet és milyen jó lenne, ha olyan hírük lenne, mint a szélerőműveknek.

Ani barátnőm gyakran tartózkodik vidéken, mert a nagypapája mezőgazdasággal foglalkozik, és elmesélte, hogy léteznek ám napelemes erőművek Magyarországon és jelenleg a nagypapája is egy ilyen erőmű építtetésén gondolkozik. De egyelőre még nem igazán tudja, hogy hova és kihez is forduljon, és hogy hogyan lenne ez megvalósítható a számára.

napelemes erőművek magyarországon

Nem igazán értettem, hogy napelemekből hogyan építhető erőmű, de elmagyarázta, hogy nagy szabad területekre szokták kiépíteni ezeket a rendszereket, több száz napelem segítségével.

Hazatérvén kíváncsiságomnak eleget téve olvasni kezdtem, és több kattintás után egy napelemes rendszerek kiépítésével foglalkozó oldalon találtam magam.

Egyből meg is örültem, mert találtam cikkeket napelemes erőművek magyarországi helyzetéről, arról, hogy miért is annyira hatékonyak, és megtudtam azt is, hogy az utóbbi időkben nagyon fellendült ez az iparág.

Ami pedig szintén hatalmas szerencsének mondható, hogy a napelemprojekt.hu oldalán egy árajánlat kérő űrlap is található. Így ezzel nem csak magamat tudtam kicsit okosítani, de abban bíztam, hogy talán Ani nagypapájának is segítséget tudok ezzel nyújtani az elindulásban.

Hiszen jellemzően cégeknek és vállalatok számára nyújtanak segítséget.

Elküldtem Aninak is a linket, hogy mutassa meg otthon és kérjenek egy árajánlatot, mert azzal veszítenivaló nincs, de megtalálhatják azt a szolgáltatót, akiben megbíznak.

Úgy tudom, hogy a szükséges adatokat beküldték, de jó is, hogy ez most eszembe jutott, mert mindenképpen rá fogok kérdezni.

És remélem, hogy Ani nagypapájáé lesz a következő napelemes erőmű Magyarországon.