Egy csodás hétvége nem túl idilli befejezése: duguláselhárítás…

Egy varázslatos hétvégét sikerült együtt öltenünk a családdal az ország észak-keleti felében egy gyógyfürdőben. Ez valami olyan egyezményes pont nálunk, amit tényleg mindenki szeret. Nincs belőle hajcihő, mert ahol gyógyfürdő van, ott minden más wellness szolgáltatás is elérhető általában. Amellett persze, hogy az ülőmunkát végző családomnak a gyógyvíz is igencsak jótékony hatással van az egészségére.

Szóval eltöltöttünk itt egy nagyon klassz hétvégét. Rengeteget fürödtünk, természetesen a masszázs sem maradhatott el és még szoláriumba is elmentünk a testvéremmel. Aztán persze mint minden jó, egyszer ez is véget ért és hazautaztunk.

Otthon sajnos olyan meglepetés várt minket, aminek senki sem örül. Az első szerencsés vállalkozó olyan tapasztalatokkal jött ki a ház legkisebb helyiségéből, hogy amit ott hagyott, az bizony nem ment le. Ehelyett csak telik a víz a csészében. Na, erre persze ugrott mindenki. Elő a wc pumpát, végre hasznát is vesszük – gondoltuk rendkívül könnyelmű módon. Egy próbát persze mindenképpen megért, de mondanom sem kell, hogy nem hozta a várt eredményt.

A következő lépés persze az volt már, hogy nekiálltunk szakembert keresni az interneten, aki vasárnap este 8-kor is hajlandó házhoz jönni Kistarcsára. Nem fogjátok elhinni – én legalábbis nehezen hittem -, de találtam ilyen szerelőt! A vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas oldalon rögtön ott villogott a telefonszám a szemem előtt. Amellett, hogy 0-24 órában hívhatók, több, mint 30 év tapasztalat áll a hátuk mögött, és hogy akár 1 órán belül a helyszínen tudnak lenni. Több se kellett nekem hozzá, tárcsáztam is a honlapon lévő számot és hívtam a szakit.

Mivel nem a világ közepén élünk, ezért tényleg kellett egy óra, mire kiért az úr. De annál gyorsabban és profibban hárította el a problémát. Mire hármat pislogtunk, a fura szerszámaival pillanatok alatt elkészült a wc-vel.

Közben nagyon jót beszélgettünk arról, hogy egyébként nem csak ezzel foglalkoznak, hanem előre beütemezett módon is lehet őket hívni. Tehát nem csak a vészhelyzetek elhárítása a szakterületük, mint a duguláselhárítás, hanem ugyanúgy foglalkoznak mindenféle vízszereléssel, sőt, ahogy az a nevükben is látszik (vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas), a víz mellett a gáz- és fűtésszerelési munkákkal is meg lehet őket keresni.

Ez már csak abból a szempontból is jól jött, mert épp terveztük a fürdőszoba felújítását, csak nem volt hozzá jó szakemberünk. Anélkül pedig bármi ilyesmibe belekezdeni kész öngyilkosság. Hiszen mi nem értünk hozzá és nagyon időnk sincs rá, ha pedig az első embert választjuk, aki szembe jön, nem biztos, hogy jól járunk. De így, hogy már van tapasztalatunk ezzel a csapattal, nyugodt szívvel fogjuk őket választani a felújításnál is. Meg is beszéltünk egy másik időpontot, amikor az illetékes kollégával tudunk egyeztetni az igényeinkről és arról, hogy ez mennyibe is fog kerülni.

Tehát függetlenül attól, hogy elsőre kellemetlen volt ez a kis történet, végeredményében mégis szerencsésen jöttünk ki belőle, hiszen új, megbízható szakembereket találtunk Budapesten. Ha titeket is érdekel az elérhetőségük, akkor látogassatok el a weboldalukra: vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas. Itt nem csak a telefonszámot találhatjátok meg, de egy csomó hasznos információt is olvashattok. Gyakori kérdéseket, gyakori problémákat és hibákat a vízszerelés – gázszerelés – fűtésszerelés és duguláselhárítás témakörében. Aki szeretne talpraesetten viselkedni egy-egy ilyen szituációban is, annak mindenképpen ajánlom. Semmi szakbarbárság, csak egy kis szakértelem, teljesen hétköznapi nyelven fogalmazva.