Mikor ázik le a motorolaj?

Ezt a kérdést már gondolom minden egyes nő feltette, akinek valaha is köze volt bármilyen autó/motor vagy egyéb járműszerelő férfihez. Én az öcsémen nap, mint nap látom, de amikor egyszer jártam egy autószerelő/motorépítő sráccal, akkor nála meg aztán végképp rettenetesen zavart. Az a legrosszabb, hogy tudod, hogy igazából már teljesen tiszta a keze, bárhogy súrolja, a motorolaj folt, meg a gépzsír nyom lejjebb már nem fog jönni.

Ilyenkor nem is igazán lehet ezzel mit kezdeni, csak elfogadod, hogy ez van, és várod a nyarat. És hogy miért várod? Mert biztosan lesz legalább két nap, amit egymás után elejétől a végéig vízben fogtok tölteni, és olyankor annyira halványul, hogy szinte már nem is látni az eredeti foltos kis körmöket és kezeket. Nem történt ez másképp akkor sem, amikor az imént említett sráccal elmentünk télen wellnesselni. Alig vártam, hogy leérjünk a kis panzióba, kipakoljunk és menjünk lubickolni, ázni és pezsgőzni a jacuzziban. Magamban pedig megfogadtam, hogy addig a víz alatt tartom a kezét, amíg olyan tiszta nem lesz, hogy enni lehet a körme alól.

Attól tartok, ha tartom magam ehhez a fogadalomhoz, akkor még mindig ott ülnénk és várnánk a csodát. Pedig szereztem hozzá körömkefét és rengeteg natúrszappant is, de semmi nem használt. Rájöttem, hogy az egyetlen lehetséges megoldás az, ha teljes mértékben teszek arra, hogy milyen a párom keze, ki mit gondol róla, és csak az a fontos, hogy amíg együtt vagyunk, foghassam azt. Akár motorolaj, akár gépzsír hagyott rajta nyomot, ha megmossa alaposan és nem jön le, akkor már nem a koszról van szó.