Online filmek magyarul – megoldás nyaralás esetére is

A családdal gyakran járunk fürdőbe, kikapcsolódni. Mivel mind a ketten sokat dolgozunk, a férjemnek ráadásul a térde, dereka is fájni szokott, ezért számunkra ez a luxus igazából szükségletet jelent. Az évek alatt nagyjából ehhez is igazítottuk az éltmódunkat. Rekord idő alatt össze tudjuk pakolni a táskánkat és pillanatok alatt útnak indulunk az ország bármelyik tájára. Ha pedig szükség van rá, most már a filmjeinket is be tudjuk csomagolni.

Főleg amíg a gyerekek kicsik voltak, volt nagy probléma, hogy hogyan oldjuk meg a szórakoztatásukat. Természetesen rengeteg könyvvel, társasjátékokkal készültünk az útra, de egy kicsi gyerektől mégsem lehet azt várni, hogy minden este önállóan lekösse magát. Bár nem vagyok nagy híve annak, hogy az ember a technikát használja bébiszitternek, azért az mindig nagy segítség, ha van egy-egy olyan eszköz, amelyik egy kicsit elfoglalja a srácokat, mondjuk akkor, amikor már mindenki fáradt és egy kis csendes kikapcsolódásra van szüksége.

Eleinte rengeteg DVD-t és a céges laptopot vittük magunkkal. Ez persze elég költséges megoldás volt, ráadásul én a kalózkodást sem nagyon szeretem. Az sem volt jó, hogy mindig csak ugyanabból a kínálatból választhattunk. Néha előfordult, hogy a pakolás úgy sikerült, hogy csak valami agyonnézett sorozatot, vagy éppen egyikünk hangulatához sem passzoló válogatást sikerült magunkkal vinni, így aztán kénytelenek voltunk a szálloda tévéjének reklámokkal tűzdelt, még unalmasabb kínálatára hagyatkozni. Hiszek benne, hogy a gyerekeknek nem az a legnagyobb hátrány, ha esetleg felnőttesebb filmeket látnak… A hirdetések keltette agymosás sokkal rosszabb…

Szerencsére ma már ezzel sincsen gond… A gyerekek nagyobbak és könnyebben találnak elfoglaltságot maguknak, ráadásul ma már szép számmal vannak olyan oldalak, ahol online filmek magyarul is elérhetők. Csak egy jó internet előfizetésre van szükség, és a kedvenc oldalunkon kár játékfilmeket, akár sorozatokat is nézni tudunk, ott és akkor, amikor akarunk. Ha ez éppen egy szállodai szoba, akkor ott.

Amióta filmnézős oldalon van előfizetésem, simán meg mertem tenni, hogy otthon teljesen lemondtam kábeltévé szolgáltatást. Ezzel sokat spóroltunk és nemcsak pénzt, de rengeteg időt takarítottunk meg. Nincs nagy kísértés,hog a háttérben tévézzünk és ottfelejtsük magunkat a készülék előtt. Nincsen bosszankodás, nincsenek reklámok, nincs olyan, hogy csak azért fogyasztunk valamilyen tartalmat, mert nincsen jobb ötletünk.

A gyerekek is szívesebben választanak valamilyen minőségi filmet, ha megadjuk nekik a lehetőséget, így nem kell aggódnom amiatt, hogy melyik valóságshow-t, vagy tudja isten milyen celebes műsort nézik, ha nincsen jobb dolguk. Akármilyen hülyeség is némelyik félmi, azért mégis csak igényesebb, mint a mindenféle szórakoztató műsorok.

A laptop, főleg télen, vagy rossz időben, gyakran már a szálláshoz vezető úton előkerül. Ha éppen nincs szép kilátás, vagy valamilyen látnivaló, már a vonaton kezdjük a nyaralást és megnézzük az éppen aktuális vígjátékokat. Így egy kicsit jobban rá tudunk hangolódni a pihenésre.

Bevallom őszintén, én néha hétköznapi ingázás közben is felmegyek az oldalra. Ha már nagyon fáradt vagyok, simán meg tudom nézni a kedvenc sorozatrészemet, amíg a villamossal hazakeveredek. Így aztán nem maradok fent sokáig, vagy nem esem kísértésbe, hogy lemondjak egy baráti találkozót, ha éppen tévét nézni támadna kedvem.

Ami pedig a legfontosabb… Reklámok! Na, reklámok azok szinte egyáltalán nincsenek. Úgy tudjuk megnézni a filmeket, hogy nem vágtak ki belőlük jeleneteket azért, hogy beleférjen a fogkrém vagy az intim borotva hirdetése. Úgy élvezhetjük az alkotásokat, mintha a moziban lennénk.

A hétköznapokban amúgy is kevés időnk lenne arra, hogy közösen filmszínházba menjen a család – így viszont a sikerfilmek anélkül is a közös élményeink maradhatnak, hogy folyton el kéne járni otthonról, vagy a gyerekek nyakában lógnánk a kötelező közös programokkal. Remélem, így sokáig élvezhetjük a társaságukat és családon belül is kényelmesebb, jobb, gazdagabb lesz a viszonyunk.

Az online filmnézést mindenkinek ajánlom, aki sokat van úton, nem szeretne mozijegyre költeni, vagy egyszerűen csak igényli az internet és a rugalmas filmezés nyújtotta szabadságot. Itt csak filmek vannak, magyarul, reklámok nélkül, úgy, ahogyan mi akarjuk.