Egy csodás nap a Mahakala füstölővel!

Egy vidéki gyógyfürdő csodálatos újítással élt, amit én és a családom idén nyáron a saját bőrünkön tapasztalhattunk!

Hol?

Egy alföldi város kúriájában, hatalmas, beépített erdős területen, lovas farmmal. A hely egyszerűen mesébe illő!

A hotellé alakított egykori kastély minden szobája tökéletesen kialakított: a terek tágasak, az ágyak (még a matrac is!) kényelmesek, otthonos szobákat kínálnak az érkező vendégeknek.

Minden napon lehetett igényelni takarítást, csak jelezni kellett az ajtókilincsre aggatott függesztővel.

Milyen ellátással?

Az étkeztetés szabadon választható: lehet teljes illetve félellátást is igényelni. Mi reggelit, ebédet és vacsorát is kértünk. Reggelire általában valami könnyedet szolgáltak föl: pirítóst, müzlit, rántottát, különböző édes süteményeket. Ebédre mindig három főételből lehetett választani, ezek többnyire összetett harapnivalók voltak, az én kedvencem a Gordon Blue volt ezen a nyáron is. A kislányom mindig a desszertet várta természetesen, következetesen diós palacsintát kért, aminek a tálalása szokás szerint kifogástalan volt. Vacsorára ismét valami könnyűt ehettünk: többek között csirkesalátát vagy valamilyen főzeléket.

Kiknek ajánlom?

Minden korosztálynak tökéletes választás lehet ez a hotel a nyaralásra: ugyan belföldön kényezteti magát az ember, a hely egzotikus bája (csikósok kurjongatnak reggelente, mindenféle marhát és jószágot láthat az ember, amelyek bár tradicionálisak, mégis az idegenség távolában maradnak a legtöbb ember számára), a roppant hozzáértő, készséges és kedves kiszolgálás, és a maradéktalan luxus, ami a hotelt körüllengi, egyszerűen fölülmúlna még egy Görögországi nyaralást is!

A gyereknek kiépített játszótéren külön gondozókra hagyhatják az elnyűtt, pihenésre vágyó szülők gyermekeiket, akik minőségi játékkal köthetik le kicsi, folyton járó elméjüket és testüket. Továbbá megismerkedhetnek különböző nemzetiségű gyerekekkel, játékos feladatokon keresztül tanulhatják egymás nyelvét és kultúráját.

A nőknek és az idősebb korosztálynak külön szépség -és gyógykezeléseket ajánlanak kedvezményes áron.

A férfiak kipróbálhatják magukat a legkülönbözőbb sportágakban (falmászás, sörpingpong!), és segítséget kaphatnak az edzőtermi gépek megfelelő használatához.

Tehát mindenkinek ajánlom ezt a csodálatos környezetet, aki kikapcsolódásra vágyik, és van elég mersze ahhoz, hogy egy ilyen hívogató hotelben eltöltsön néhány napot: nem könnyű ugyanis elszabadulni innen, ahogy aztán az is nagyon nehéz a nyaralás végén, hogy az ember visszarázódjon a munkába, a mindennapok mókuskerekébe.

De mi a pláne?

Azon fölül, hogy a hotel ilyen igényes szolgáltatást nyújt, nem csak arra ügyelnek, hogy ezt a szintet tartsák: mindig a fejlődésre törekednek, amit a vendégeik óhajai alapján igyekeznek elérni.

A legmeghatározóbb személyes élményem a helyen a következő: a férjemmel a porta előtt (a portás kisasszony hallotta a párbeszédet) beszélgettünk arról, mennyire szeretem a füstölőket, és hogy egy kicsit hiányzik, hogy az otthoni kollekcióm társaságában fürdőzhessek.

Másnap, amikor lementünk nap végén a gyógyfürdőbe, láttam, hogy számos helyre helyeztek ki füstölőket. Szinte elaléltam a lenyűgözöttségtől. Kézzel készített füstölőtartókba állították a gyönyörűségeket. Beleszerettem a helybe.

Egyszerre egy illatot választottak (amikor mi lent voltunk, éppen a Gyógyító Buddhát tették ki több pontjára a fürdőnek), és a vendégek többségének, ahogy láttam, nagyon tetszett az ötlet.

Beleálltam a füstbe, és kitárt karokkal örültem az élménynek. Úgy éreztem, most teljesen átmos a kedvesség és a környezet jóindulata.

Elbűvölt ez a gesztus.

A nyaralás végén az hotel igazgatója odajött hozzám, hogy személyesen megköszönje az ötletet. Azt mondta, ez egy remek előrelépés lehet számukra, és az abszolút pozitív visszajelzések alapján heti rendszerességgel fognak füstölős-fürdőnapokat fognak rendezni.