A párom egy fürdőben töltött hosszú hétvégén kérte meg a kezem

Nagyon sokat gondolkodtam, mivel várhatnám haza a páromat a Felépülők 28 napos programjáról. A párom ugyanis alkoholista.

Mikor ráébredtem arra, hogy van ez a problémája, nagyon megijedtem. Egyrészt attól féltem, hogy milyen hatással lesz ez a kapcsolatunkra, hiszen rengeteg párkapcsolat, házasság lesz annak az áldozata, hogy az egyik fél alkoholista. Másrészt őt féltettem. Hiszen az alkoholtól való függőség egy olyan betegség, amely komolyan megviseli, főleg hosszútávon, a szervezetet, sajnos nagyon komoly következményekkel járhat az ember egészségére nézve.

Nem akartam azonnal letámadni, mikor megfogalmaztam magamban, hogy amennyit ő iszik, az már egészségtelenül sok, és valószínűleg alkoholista, sokáig tanakodtam magamban, hogyan kéne szembesíteni ezzel, és arra kérni, hogy tegyen valamit az ügy érdekében.

Végül, teljesen meglepetésemre, ő volt az, aki hozzám fordult, hogy szerinte segítségre lenne szüksége. Egyetem alatt is rengeteget ivott, és azt hitte, ez el fog múlni idővel, de sajnos egyre rosszabb lett. Mikor összejöttünk, összekapta magát elég hosszú időre, jobban is érezte magát, de sajnos ez nem tartott örökké, néhány hónapja megint kezdte érezni, hogy kicsúszik az élete az ujjai közül, és a talaj a lába alól. Nagyon sok erő és bátorság kellett ahhoz, hogy hozzám forduljon, én nagyon értékeltem, hogy ezt lépést megtette.

Együtt kezdtünk keresni az interneten valamilyen segítség után, és így találtunk rá a Felépülők addiktológiai csapatára, akik 28 napos programjuk során már rengeteg alkoholistának segítettek a felépülésben.

Hatalmas szerencse, hogy volt bőven félretett pénzünk, szerencsére mindketten elég jól keresünk. A párom főnöke is rendkívül megértő volt, gond nélkül elengedték fizetetlen szabadságra, így legalább a munkáját nem veszítette el.

Számomra nagyon hosszú volt ez a hónap, és nagyon meg is viselt. Nagyon szeretem a párom és nagyon meg is bízom benne, és tudtam, hogy tényleg jobban akar lenni és le akar szokni valóban, de ettől még sajnos betegre aggódtam magam miatta. Mikor végre hazajött, nagyon boldog voltam, látszott rajta, hogy nagyon meg van könnyebbülve, és sokkal jobban van.

Végül félév után, ahogy hazajött, elvittem egy szuper kis fürdőbe egy hosszú hétvégére, hogy megünnepeljük, hogy már hat hónapja tiszta. Itt kérte meg a kezem, én pedig nagyon boldogan igent mondtam. Jövő nyáron lesz az esküvőnk.