Egy medencés siófoki apartmanban töltöttük az évfordulónkat

Mindenkinek vannak különös szokásai, legalábbis én így gondolom. Amikor kicsi voltam, számtalan albumot vásároltattam magamnak a szüleimmel, amelyekbe különféle matricákat gyűjtöttem, aztán tinédzserkoromban a kedvenc együtteseimről gyűjtöttem posztereket. Ma már teljesen más szokásaim alakultak ki, az egyik legkülönösebb pedig a férjemmel való megismerkedésünkhöz fűződik. Kapcsolatunk legelején a második vagy a harmadik randevúnkat egy budapesti gyógyfürdőbe szervezte, amely akkor nagyon szimpatikus volt számomra, mert nem a hagyományos randi programokban gondolkodott, mint éttermezés vagy mozizás. Mindketten annyira élveztük és annyira feltöltődtünk a fürdőben, hogy azóta kialakítottunk egy közös hagyományt: minden évfordulónkat azzal ünnepeljük, hogy ellátogatunk egy olyan helyre, amelynek köze van a vízhez. De a lényeg a dologban az, hogy mindig olyan helyre megyünk, ahol korábban még nem voltunk. Ezzel a kis plusszal igyekszünk fenntartani az izgalmat a kialakított szokásunkban, mert mindketten úgy hisszük, hogy hamar elillanna a varázs, ha mindig ugyanabba a néhány fürdőbe vagy strandra járnák. Bár azt be kell vallanom, hogy azt a helyet, ahol legeslegelőször voltunk, egy évben többször meglátogatjuk. Idén úgy döntöttünk, hogy máshogy próbáljuk belecsempészni ezt a szokásunkat az évfordulónkba és keresünk egy vidéki helyszínt, amely vízparti vagy esetleg saját medencéje is van.

A vízpart miatt eléggé leszűkült a kör, amelyek közül válogathattunk. De tudtuk hogy a Balaton parttal nagyon nem tudunk mellé lőni, ezért kiválasztottuk Siófokot. Mivel fiatalok vagyunk, szeretünk élni, kirándulni és bulizni is, ezért a romantika mellett belefért egy kis kikapcsolódás is. Bár számos wellness szálloda közül tudunk volna választani, úgy éreztük most inkább egy privátabb, elszigeteltebb szállást választanánk, ahol nincsenek olyan sokan. Így hát elkezdtünk siófoki apartmanokat keresgetni. Elég sok szállásközvetítő oldalt végignéztünk, majd végül rátaláltunk a www.siofokszallas.info weboldalra. Az oldal nagyon szép volt, igényesen felépített, könnyen le lehetett igazodni rajta és több féle apartman közül lehetett választani. Mi kifejezetten arra mentünk, hogy saját wellnessel vagy medencével rendelkezzen, így leszűkült a kör egyetlen szállásra, de ezt leszámítva az összes apartman modern, tágas, jól felszereltnek tűnt a képek alapján. Elküldtük hát az ajánlatkérésünket a kiválasztott dátumra, erre a medencés siófoki apartmanra és reménykedtünk, hogy szabad lesz az évfordulónkra.

Hamar meg is érkezett a válasz és szerencsére volt szabad szobájuk. Már nagyon vártuk, hogy megérkezzünk és imádkoztunk hogy szép, napos időnk legyen. A kiválasztott apartmanunk lenyűgöző volt, pont olyan, mint a képeken a weboldalon. A szobánk és az apartmanunk is tágas és szép volt, a kertben pompázó zöld pázsit, napágyakkal és napernyőkkel és a fő kívánságunkkal, a hatalmas medencével.

Igazából ki se akartunk mozdulni a szállásról, annyira jól éreztük magunkat. Volt rajtunk kívűl még néhány vendég, de ők leginkább a strandot látogatták, így a medencét teljes mértékben kisajátíthattuk magunknak. Nagyon kellemes pár napot töltöttünk el itt, és megbeszéltük hogy biztos lesz még olyan évfordulónk, amelyet itt fogunk ünnepelni a medence partján.