Téli gumi nélkül, nem tudunk elmenni gyógyfürdőbe sem.

Hova máshova vágyna az ember egy hideg téli hétvégén, mint egy megnyugtató felszabadító és kikapcsoló gyógyfürdőzésre egy kicsit távol a város zajától és a minden napok gondjaitól. Úgy döntöttem, hogy a páromat meglepem, és befizetem magunkat egy ilyen gyógyfürdős hétvégére a pilisbe. El is kezdtem szervezni az egészet, hogy hol legyen a szállás, melyik ilyen wellness panzióba menjünk, ahol van meleg vizes gyógy medence is, mindennek szépen utána jártam és leszerveztem, hogy tökéletes legyen. Pénteken rögtön munka után indultunk volta és csak vasárnap estére értünk volna haza. Mindent sikerült tökéletesre leszerveznem.
De persze semmi sem lehet ilyen egyszerű. Amikor a páromnak előálltam azzal, hogy a hétvégére ne szervezzen programot, mert meglepetéssel készülök, ami az egész hétvégét igénybe veszi, ő nagyon örült neki, de azonnal felhívta a figyelmemet, hogy amennyiben szükségünk lesz az autóra, nagyon át kell gondolni, mivel még nincsenek meg az új téli gumik és most már igen csak veszélyes használni.
Hát ilyen nincs – gondoltam magamban- hogyan lehetek ennyire balszerencsés, hogy mindent megszervezek és közbejön egy ilyen dolog, ami valójában képes bojkottálni az egész hétvégénket.

Így kénytelen voltam minden képességemet és eszközömet felhasználni arra, hogy amilyen hamar csak lehet, megpróbáljam átrakatni a következő hétvégére az utazásunkat. Ez nem volt egy egyszerű mutatvány, de hála pár telefonhívásnak és pár e-mailnek, illetve egy nap várakozásnak, sikerült egy héttel elcsúsztatnom az egész ügyet úgy, hogy még túl sokat sem kellet extrába ráfizetnem.

Annyira feldobott az egész, hogy úgy döntöttem, ha már ez ilyen jól sült el, akkor a kezembe veszem a téli gumi árakkal való ügyeskedést és neki állok felgöngyölíteni azt az ügyet is. A párom egész nap hajtja az igát hetek óta és látom rajta, tudom, hogy egyszerűen erre már nincsen ideje és kapacitása. Ezért nekem kell egyedül ezt megoldanom. Összeszedtem az összes bátorságomat és elkezdtem keresgélni a téli gumi árak közt az interneten. Úgy egy óra folyamatos böngészés után, azt hiszem, hogy megtaláltam azt az oldalt, amely a befutónak bizonyult téli gumi ügyben. Itt minden olyan adat és akció fent volt, a mi kellő segítséget adott ahhoz, hogy megvásárolhassam a megfelelő szett téli gumit és még az ára is becsületes volt. Az ilyen kiadásokra van egy közös kasszánk, így nem a születésnapi ajándéka helyett kellet megvásárolnom a gumikat, hanem, mint közös beruházás. Nem volt más hátra, mint, hogy egy óvatlan pillanatban leszökjek a garázsba és meglessem, hogy milyen méretű és típusú gumik is vannak most fenn, így ezekből ki tudom következtetni, hogy milyen kell. Ezt szerencsére sikerült is megtennem még aznap, így megrendeltem a gumikat és csak arra vártam, hogy megkapjam az értesítést, hogy mehetek értük. Amint megkaptam az értesítést már repültem is a gumikért, hogy feltetessem őket. Végül sikerült mindennel elkészülnöm az utazás előtti szerdára. Annyira, de annyira büszke voltam magamra, hogy alig vártam, hogy beüljünk az autóba pénteken és elmondhassam a meglepetéseket.
Rettentő jól sült el az egész, de ami azt illet, a párom elmondta, hogy idő közben elkezdte sejteni, hogy valamiben sántikálok, így ő is készült nekem az én fáradozásaimért valamivel. Egy gyönyörű karkötőt kaptam tőle, melyet a panziónk második vacsorájánál adott oda, ahol előtte megbeszélte az étteremben, hogy különösen romantikusra szeretné, és ehhez segítséget kért tőlük. Csodálatos este volt, minden pontjára emlékszem és könnybe lábad tőle a szemem.