Gyógyfürdő, és a napelem pályázat

Az újságban olvastam arról, hogy az egyik gyógyfürdő nyert egy pályázatot. Én nagyon hasznosnak találom azt is, ha valaki pályáz különböző fejlesztésekre, felújításokra.

A fürdők

Kifejezetten nem szoktunk gyógyfürdőbe járni, hiszen a gyerekeknek nem ajánlják. Mivel már mi is családosok vagyunk, így azóta nem. Az elején még olykor elmentünk, mert mindegyikünk szülei szeretnek fürdeni járni, de ma már nem. Az igazság az, hogy nehezen megyünk egy helyre, mert nekik a hideg víz nem jó, jobban mondva az sem igazán hideg, csak ők érzik annak. Azért meg kifizetni egy belépőt, hogy csak napoznak, nem igazán éri meg. Ti szoktatok fürdeni járni?.

A nyár várásadiver-1081987_640

Főként a nyári időszakban nő meg ezeknek a fürdő helyeknek a látogatottsága. Persze ez igen csak időjárás függő, hiszen rossz időben nem nagyon megy az ember fürdő helyre, ha csak nem fedett helyre.

Azért, hogy minél több embert vonzanak, egyre több fürdő próbál minél előnyösebb helyzetbe jutni a többiekkel kapcsolatban. Hogy mik ezek? Mondjuk egy felújítás, egy új csúszda, egy napelem pályázat…

Idén nyáron is tervezünk utazásokat. Egyenlőre belföldön tervezünk maradni, bár be kell hogy valljam, hogy nagy vágyam, hogy lássam a tenger partot. Te jártál már valamelyik tengernél?

Az időjárás befolyása

Ha jól emlékszem, két éve történt meg velünk, hogy igen csak rossz időt fogtunk ki a nyaralás közben. Az első nap még igen csak tűrhető volt, bár már érződött a rossz idő hatása, de reménykedtünk. Másnap reggel aztán amikor kinéztem az ablakon, és a borult időt láttam és azt, hogy szakad az eső, igen csak elment a kedvem, és elcseréltem volna az ottlétünket. Hogy lehet azon túllépni, hogy várod egész évben a nyaralást, de amikor végre ott vagy, és élveznéd, akkor szakad az eső. Bevallom nehéz volt összeszedni magamat, és azon gondolkodni, hogy mit fogunk csinálni az elkövetkezendő 5 napban.

Aztán a reggelit követően összeszedtem magamat, és nekifeküdtünk a lehetőségeket keresni. Azért csak nem szeretne az ember múzeumról múzeumra járni még akkor sem, ha esik az eső. Végül sikerült az ért kitölteni a pár napos kikapcsolódást, de be kell hogy valljam annyira nem nevezném kikapcsolódásnak. Hiszen csak szervezni kellett, nem csak pihenni, napozni… Ti jártatok már így?

Nagyon remélem, hogy nem fogunk úgy járni idén is, mint pár évvel ezelőtt. Bevallom kicsit tartok tőle, hiszen elég szeszélyes az időjárás, de pont ezért már B tervel is készülünk.