Évforduló és wellness

Mindenkinek vannak különös szokásai, legalábbis én így gondolom. Amikor kicsi voltam, számtalan albumot vásároltattam magamnak a szüleimmel, amelyekbe különféle matricákat gyűjtöttem, aztán tinédzserkoromban a kedvenc együtteseimről gyűjtöttem posztereket. Ma már teljesen más szokásaim alakultak ki, az egyik legkülönösebb pedig a férjemmel való megismerkedésünkhöz fűződik. Kapcsolatunk legelején a második vagy a harmadik randevúnkat egy budapesti gyógyfürdőbe szervezte, amely akkor nagyon szimpatikus volt számomra, mert nem a hagyományos randi programokban gondolkodott, mint éttermezés vagy mozizás. Mindketten annyira élveztük és annyira feltöltődtünk a fürdőben, hogy azóta kialakítottunk egy közös hagyományt: minden évfordulónkat azzal ünnepeljük, hogy ellátogatunk egy gyógyfürdőbe. De a lényeg a dologban az, hogy mindig olyan helyre megyünk, ahol korábban még nem voltunk. Ezzel a kis plusszal igyekszünk fenntartani az izgalmat a kialakított szokásunkban, mert mindketten úgy hisszük, hogy hamar elillanna a varázs, ha mindig ugyanabba a néhány fürdőbe járnák. Bár azt be kell vallanom, hogy azt a helyet, ahol legeslegelőször voltunk, egy évben többször meglátogatjuk. Idén sem volt máshogy a helyzet, magától értetődően kezdtük el szervezni a gyógyfürdős programunkat az évforduló előtt két héttel. Azt tudtuk előre, hogy a hivatalos dátum egy hétköznapra fog esni, így a munka miatt eleve hétvégére tettük az ünneplést. Alapvetően a fővárosban élünk, de nem tart vissza minket semmi attól, hogy egy-egy fürdő kipróbálásához leutazzunk vidékre.

Idén a Harkányban található gyógyfürdőt néztük ki magunknak, viszont a férjem egy kicsit gondolkodóba esett, mert szerinte Baranya megye túl messze van csak egy napos programhoz. Felvetette az ötletet, hogy mi lenne, ha már pár éjszakára ott is maradnánk, én pedig azonnal belementem. Nézegettük, hogy milyen szállást keressük magunknak a városban, amikor is egy weboldalt megnyitva (Baranya Hotel *** Harkány | +36-72-200-154) megtaláltuk a legideálisabb opciót. A hotel az általunk kinézett gyógyfürdő főbejáratával szemben helyezkedik el! A férjem felhívta a szálloda honlapján lévő telefonszámot, hogy lefoglaljon két fő részére egy szobát három éjszakára. Kicsit aggódtam, hogy a nekünk megfelelő időpontra nem lesz szabad szobájuk, de szerencsések voltunk és a férjem könnyen le tudta foglalni. Mivel nem csak a gyógyfürdő van közel, hanem magának a hotelnek is vannak wellness szolgáltatásai ezért megbeszéltük, hogy a fürdős szokásunkat idén száz százalékban kimerítjük. Meg hát, hogyha egy kis nyugalomra vágyunk, akkor csak elvonulunk a szálloda wellness részlegébe, ahol biztosan kevesebben vannak, mint az országszerte ismert harkányi gyógyfürdőben. Hiába, ahogy telik az idő egyre több relaxációra vágyunk mindketten.

Egyébként műkörmösként dolgozom és az állandó üléstől és nem megfelelő testtartástól a hátam az utóbbi időben elkezdett fájni. A gyógyvizekben sokat szoktam áztatni magam, de valljuk be, hogy nem ez lenne a megfelelő megoldás a probléma kezelésére. És pont emiatt örültem meg nagyon, amikor a szálloda weboldalán megláttam, hogy tíz féle masszázsra is el lehet menni, ugyanis többen javasolták már a vendégeim közül, hogy próbáljak meg igénybe venni valamilyen testkezelést. Sokan tanácsolták már a szaunázást is, mint lehetőséget, mert elvileg jót tesz a hátízületeknek is. Elégedetten konstatáltam, hogy a masszázs mellett a szauna is rendelkezésemre fog állni. Na meg mehetünk majd gőzkabinba is, azt mindketten imádjuk a férjemmel.

Sok gyógyfürdőben jártunk már az elmúlt évek alatt, de ez a harkányi kiemelkedett mind közül. És a szálloda! El sem hiszem, hogy ilyen spontán ötletből egy ennyire remek helyet tudtunk találni. Ráadásul többet tartózkodtunk a hotel wellness részlegében, mint a gyógyfürdőben, mert az ottani szolgáltatások is maximálisan kielégítőek voltak. Előfordulhat, hogy egy következő nagyobb ünneplést, mint mondjuk születésnap vagy karácsony ebben a szállodában fogjuk tartani.