A jó fürdőhöz jó szappan jár

A fürdés egy olyan dolog, amit naponta elkövet az ember (jobb esetben), még is a legtöbbször nem figyelünk a minőségére. Általában beérjük egy gyors zuhannyal, vagy ha van időnk és energiánk pancsolni, akkor is ez kimerül abban, hogy áztatjuk magunkat a meleg vízben, amíg ki nem hűl, vagy amíg meg nem unjuk. illatos gyertyás, rózsaszirmos, gyertyafényes fürdőzést inkább csak a filmekben láthatunk. Pedig egész más hatása van egy ilyen relaxációs fürdőzésnek, mint egy futtában megejtett gyors tusolásnak. Én például időnként gyógyfürdőbe is elmegyek, hogy ott kapcsolódjak ki, és rakjam rendbe megtépázott immunrendszerem.

A gyógyfürdőben azonban nem csak a víz és a meleg van jó hatással a szervezetünkre. Több kiegészítő dolog is segít a méregtelenítésben, és a regenerációban.  A szauna, és a gyógy masszázs mellett nekem az egyik személyes kedvencem az ilyen kiegészítő apróságok közül a kézműves szappan.

Alapvetően én is az a típus vagyok, amilyen a nagytöbbség is, legalább is szerintem, vagyis átlag napokon, rohanva letusolok, és nem igazán figyelek arra, hogy milyen tusfürdőt használok például. Ezért aztán igazi felüdülés, amikor nem mindenféle vegyületek felhasználásával készült szerekkel takarítom le koszos bőröm, hanem egy olyan készítménnyel, ami természetes anyagokból lett megalkotva, ezáltal sokkal jobb a bőrömnek, mint az otthoni tusfürdők.

Végül is akkora különbséget érzékeltem az ilyen gyógyfürdős pancsolás és az otthoni tusolás között, hogy minimálisan ugyan, de megpróbáltam átalakítani az otthoni tisztálkodás menetét is.

Először is azóta szinte mindig fürdök, mégpedig időre. Ez úgy néz ki, hogy megnézem, mennyi időm van. Tételezzük fel, hogy kijön húsz perc.  Ebben az esetben húzok egy órát, aztán fogom és beülök a kádba, illatosítót is használva és szépen kipihenem magam az adott idő alatt. Ez határozottan javított a tisztálkodás hasznosságán, hiszen nem csak a koszt távolítom el a testemről, hanem a fáradalmakat és a stresszt is oldom.

Ezután áttértem a kézműves szappanok használatára. Ez főleg azért volt nagy hatással, mert egyébként is éreztem, hogy az átlag tusfürdők használata után szárazabb a bőröm, viszont a természetes anyagokat tartalmazó szappan ezen a problémámon is segített. Ráadásul én az illatát is sokkal dominánsabbnak találom és árban sem drága.

Később a szappan és a fürdőzés mellé néhány gyertya is bekerült a fürdőmbe, sőt, még fürdősót is használok most már.

Péntekente még egy pohár bor is bekerül az egyik szekrény tetejére, ami kényelmesen elfogy a fürdőzés ideje alatt. Ezzel lényegében sikerült elérnem, hogy otthon is majdnem olyan jó minőségben élvezhessem a tisztálkodást, mintha egy wellnessbe, vagy egy gyógyfürdőbe mentem volna.

Hozzá kell tennem, hogy érdemes jó alaposan utána járni annak, hogy biztos jó minőségű szappant vegyünk, ugyanis gyakran fordul elő, hogy valamire csak ráírják, hogy kézzel készült, meg csak természetes anyagokat tartalmaz, miközben egyik sem igaz rá. Ennek az egyik legszélsőségesebb, mégis gyakori esete, amikor a boltban megvett, rossz minőségű szappant adják el kézzel készítettnek álcázva. A jó kvalitású termékek azonban minőségellenőrzéseken esnek át, így ez egy támpont lehet, ahhoz, hogy megtudhassuk, hogy biztos nem vernek át minket. Ezen felül érdemes körül kérdezni barátaink között, hogy ők mit ajánlanak, vagy melyik helyről szereznek be hasonló termékeket. Én például találtam egy jó weboldalt, és onnan rendelem a termékeket, mivel megbízható céget ismertem ott meg, és jó minőségű készítményekhez jutok hozzá általuk.

Egy szó, mint száz, a fürdés nagyon is fontos része az életünknek, aminek ha megadjuk a módját rendesen, akkor sokkal jobbá teheti az életünket, ráadásul sem időben, sem pénzben nem követel tőlünk extra ráfordítást, maximum odafigyelés terén kell kissé többet kihoznunk magunkból. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki egy hétig, amit fentebb leírtam, és garantálom, hogy utána nem fog visszaszokni a korábbi szokásaira.