A klíma szereléssel együtt is olcsóbb volt, mint hittük

A nagymamám imád gyógyfürdőkbe járni. Nagyon szereti a meleg vizet, és úszni is jól tud. Néha én is elkísérem őt a gyógyfürdőkbe, de én valahogy nem élvezem annyira a dolgot. Nincs se csúszda, se hullám medence, számomra ez nem buli. Na, jó, egy fáradt nap után azért mindenképp jól esik egy fürdőzés, de azt otthon a kádban is megengedheti magának az ember. A nagyiért azonban mindent! Nekem tényleg fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljak vele, hiszen egyrészt még nála lakom, másrészt kiskoromtól kezdve ő nevelt fel. Ja és természetesen nagyon finomakat főz nekem, amit mai napig imádok benne! Egyik nap arról beszélgettünk, hogy a kicsi házba milyen meleg van, és ő már nem bírja ezt az irdatlan meleget!

 • Nagyi! Talán klímát szereltethetnénk a házba? Nem gondolod?
 • Jaj, kis unokám! Nem értek én az ilyesmihez!
 • Nagyi! Ha klímát szereltetnénk, akkor az lehűtené a lakást és nem lenne meleged! Nem olyan bonyolult dolog!
 • Rendben! És ismersz klímákkal foglalkozó szolgáltatókat?
 • Nem, de megkérdem Petit.

Peti az egyik legjobb barátom. Fel is hívtam.

 • Szia Peti! Csak azt szeretném kérdezni, hogy mennyire értesz a klímákhoz?
 • Miért kérded?
 • Mert arra gondoltunk a nagyival, hogy be kéne szereltetni hozzánk is klímát.
 • Nézd, úgy hallottam, hogy az Rcoolnál a klíma szereléssel együtt most nagyon olcsó. Családi házakra és panelekre is könnyedén felszerelhetőek! Nektek melyik is van?
 • Panelbe lakunk.
 • Na az nagyszerű! Én az oldalfali klímát ajánlanám!
 • Miért azt?
 • Mert ugye a nevéből adódóan az oldalfalon helyezhetők el és nagyon kis helyet foglalnak. Így nektek nagyon praktikus lenne szerintem!
 • És mond csak pontosan mi a típus neve?
 • Rcool mono split invertes klíma… vagy valami hasonló. De ha felmész az Rcool oldalára, biztosan megtalálod! Elég könnyedén lehet keresni a weboldalukon!
 • Szuper! Köszi a tanácsot! – köszöntem el és letettem.

A telefonbeszélgetés után fel is néztem az Rcool oldalára. Peti nem is említette, hogy lehet a weboldalon keresztül is rendelni! De egyébként mindennel kapcsolatba igaza volt. Az Rcool klíma szereléssel együtt tényleg elég kedvező áron van! Én meg már azt hittem, hogy sokba fog kerülni! Megmutattam a nagyinak a weboldalt és elmagyaráztam, hogy hogy működik a klíma. A képeken jól levehetően láthattuk, hogy hogy fog kinézni majd a klíma a mi házunk oldalfalán. Mivel az akciókkal nem akartunk várni, nehogy esetleg megdráguljon, nagyi felhívta a weboldalon található klímaszerelő számát, és egy nagyon kedves férfihang vette fel a telefont, aki mindent elmagyarázott neki, amit nem értett. Pedig elég sok olyan dolog volt, amit nagyi nem értett. Ezt követően pedig megrendeltük az oldalfali klímát. Egyszerűen, gyorsan és könnyedén.

Nem kellett sokat várni, és ki is szállították számunkra a klímaberendezést. Mindenfajta nehézség nélkül felszerelték oda ahova szerettük volna. Azután leültek és megmutatták nagyinak, hogy tudja a távkapcsolóval szabályozni a klímát és hogy tudja állítani a hőmérsékletet. Megnyugtatták nagyit, hogy az új fűtőszálaknak köszönhetően télen is melegen fogja tartani őt az új rendszer. És hogy milyen gazdaságos az üzemelés! Az is nagyon fontos. Nagyi sokat meg fog spórolni ezzel a szolgáltatással.

Az én kedves nagymamám pedig ezt követően megkínálta a kedves szakembereket egy kis házi készítésű szörppel. A klímaszerelők elfogadták és megdicsérték, hogy milyen finom. Ez nagyon jól esett a nagyimnak. Alapból csak az udvarias, segítőkész embereket szokta megkínálni a szörpjével, szóval ha ő valakit megkínál az nagy szó! Aztán kedvesen elköszöntek a klímaszerelők és elmentek.

A klímánk azóta is nagyon jól üzemel. Persze a szerelő meghagyta a névjegyét, mondván hívjuk bármikor, ha problémát észlelünk, szerencsére erre nem volt szükség. Nagyi pedig boldogan mutogatja a többi idős néninek, hogy neki milyen modern klímaberendezése van. A többi néni pedig sokat jön hozzá bingózni, és élvezik a kellemes hőmérsékletet, amely az egész lakásban tapasztalható. Nagyon örülök, hogy sikerült a nagyit rábeszélni a dologra, és most már sokkal jobban szeretek otthon lenni! Ha lesz majd egyszer családom és saját házam, biztos, hogy én is Rcool klímát fogok beszereltetni!