A raktárban dolgozók is járnak gyógyfürdőkbe

Mindenki számára jár a kikapcsolódás, néha el kell engednünk a mindennapi rohanást, és igenis passzívan pihenni, kényeztetni kell magunkat.

Legtöbb ember ilyenkor wellness és gyógyfürdőbe jár, ahol nem kell mást tenniük, mint a különböző hőfokú medencéket kipróbálni, hol úszni bennük, hol csak ülni egy – egy kellemesebb hőmérsékletű gyógyvízben.

Tévhit, hogy ilyen helyekre csak idős emberek járnak, akik mindenféle bajaikat szeretnénk kúráltatni a víz segítségével. Gyógyfürdőkben minden korosztály ellátogat, mivel minden korcsoportnak tud segíteni jótékony hatásával.

A szomszédom egy ilyen gyógyfürdős hétvégén vett részt a családjával, ilyenkor esély nyílik új emberek megismerésére, barátságok megkötésére. Így is történt megismerkedtek egy iratraktárban dolgozó középkorú úrral és kedves családjával. Nincs főszezon mégis ők ekkor voltak ott a gyógyfürdőben, a szomszédom rá is kérdezett, hogy miért is.

Nagyon egyszerűen megadta a választ Pista, hát azért mert a raktárunkba gördíthető polcos elemeket szerelnek be.
Mivel szomszédom nem ismerte ezen polcrendszer működését kérte Pistát, hogy vázolja már fel számára, mit is takar az, hogy gördíthető polc.
Jaaaj ez nagyon egyszerű, válaszolta újdonsült ismerőse. De ha ennyire kíváncsi vagy, kezdem az elejéről.

Ugye mi különböző cégek iratanyagainak tárolásával foglalkozunk, melyeket mappákban, rendszerezve adnak át nekünk megőrzésre. Nos a mi kis raktárunk polc kapacitása nem volt már megfelelő, túl nagyon polcok túl sok helyet foglaltak, és nem tudtunk már annyi iratanyagot tárolni, mint ahány partner jelentkezett hozzánk, akik mind mind sok ezer számukra már nem releváns, de még törvényileg megőrizendő iratot szeretett volna beadni hozzánk.

Ekkor határozták el főnökeim, hogy új rendszert alakítanak ki. Az interneten találtak is egy remek vállalkozót, aki polcrendszerek forgalmaz és szerel össze. Rögvest árajánlatot is kért gördíthető polcra.

Gördíthető polc mi is az valójában? – vetült fel szomszédomban az alap kérdés.
Máris elmondta Pista számára. Ez egy sínen mozgó rendszer. Amint egy – egy sor betelik, az iratok vékonyságának köszönhetően a következő sort egymásra tudjuk csukni. Ez történhet manuálisan, hogy mi forgatjuk egyik sort a másikra, de akár történhet elektromosan is. Így helyet takarítva meg, és új megrendelőket fogadhatunk.

Ezen az elvan volt a főnököm is amikor árajánlatot kért a forgalmazó cégtől. Készségesen már egy héten belül visszahívták és időpontot egyeztettek még arra a hétre, egy személyes megbeszélésre, ahol felmérik a raktár adottságait, és ezen felmérések alapján, készítek el a műszaki szakemberek az árajánlatot. Nagyon precízen, kerek elképzelésekkel dolgozott a felmérő szakember, de meghallgatta főnököm elképzeléseit is.

Egy héten belül kapott árajánlatot is, teljes, felvázolt tervekkel együtt. Ezt az árajánlatot elfogadta a gördíthető polcra. Egy következő telefonbeszélgetés alkalmával már arról egyeztetettek, hogy mikor tudják az egyes elemeket leszállítani, és hogy ezzel egy időben az összeszerelő szakemberek el is kezdenék a munkát, egyszóval a sínemelem lefúrását és hasonló speciális mozzanatokat.

Nagyon nagy előny, hogy ez a cég nem csak a polcelemek árusításával foglalkozik, hanem a szállítással és az összeszereléssel is. Ezáltal nem kell főnökömnek külön, más szakemberek, cégek segítségét kérnie, ezzel időt és energiát megspórolva magának.

Összeszerelés egy viszonylag nagyobb munkafolyamat, amihez a raktárban dolgozók munkája nem szükséges, ezért minket elküldtek szabadság, ezért vagyunk most itt a családdal. Fejtette ki szomszédom számára Pista.

De már hívott a főnököm, hogy a raktárban minden rendben zajlik, és képzeljem el, hogy mennyire precízek és nagy szakértelemmel bíróak a polcgyártó cég emberei. Teljes mértékben meg van elégedve azzal, ahogyan haladnak napról napra, egyre látványosabb a változás. Nagyon örül annak is, hogy belevágott és, hogy egy ennyire nagy szakértelemmel bíró vállalkozást sikerült találnia.

Szomszédom azt mesélte, ekkor annyira nem volt Pista arca felhőtlen, hogy felhívta főnöke, még ha ilyen jó hírt is közölt vele, elvégre szabadságon van.

Pista a hátralévő, maradék időt teljesen kihasználta és a gyógyfürdő által kínált összes szolgáltatást kipróbálta, de már azzal a gondolattal, hogy hétfőn már a munkahelyén várj az új, csúcs modern gördíthető polcok sokasága.