A talajvíz tönkretette a padlót és a bútorokat

Sosem gondoltam volna ezt, de van hátránya is annak, hogy a város, amiben lakunk igazi gyógyfürdő paradicsom. A talajnak nem is mély rétegében minden ásványi anyagban és gyógyhatású szerekben gazdag, kellemes meleg termálvíz található, melyből fürdőket, szanatóriumokat alakítottak ki. Leginkább az idősebb korosztályt vonzz ez a fajta kikapcsolódás, de hétvégi pihenésre és egészség megőrzésre, betegség megelőzésre minden generációnak ajánlott lehet.

Mi magunk is gyakran élvezzük ennek az előnyeit, szinte minden hétvégén megyünk a férjemmel a fürdőbe és nem is szoktunk betegek lenni.

Azonban van, aminek nem tesz ennyire jót a termál víz, ez pedig a fa anyag. Hogy hogyan került kapcsolatba a víz a fával? Mint említettem, itt nagyon közel van a víz a felszínhez, nem kell sokat fúrni, hogy előtörjön. Még az is megesik, hogy építkezések során is feltör, amikor csak véletlenül ástak olyan helyen, ahol feltörhet. A mi esetünkben még csak nem is ástunk mostanában, mégis beszivárgott egészen a konyhánk padlózatába. Csakhogy mire észrevettük, addigra már annyi volt az egész parkettának és a teljes konyhabútor szettnek. Mindenbe belülről az apró hajszálereken beszivárgott a víz és teljesen tönkre tette őket.

httpkonyhabutorom.hukonyhabutor-olcson.html

Olvastam a http://konyhabutorom.hu/konyhabutor-olcson.html oldalon, hogy a laminált farostlemezek, amikből a mi konyhabútorunk is készült, időnként tönkremennek a víz hatására. Ez viszont csak akkor fordul elő, ha a minősége gyenge. Ha a faforgács, amiből készült valami keverék, vagy rossz minőségű fából van. Illetve akkor is, ha a laminálás során csúszott valami félre, a készítője nem végzett alapos munkát.

Szerencse különben, hogy rátaláltam erre az oldalra (http://konyhabutorom.hu/konyhabutor-olcson.html) weboldalra, mert most aztán hihetetlen nagy szükségem van olcsó konyhabútorra. Még régről ismerek egy asztalost. Egy iskolába jártam vele. Neki biztosan kikérem a tanácsát erről. Minden esetben szeretem, ha van valaki, akit ismerek és megbízom benne és ért is az adott dologhoz. Megnyugtat, ha olyas valaki magyarázza el a dolgokat, akit régebbről ismerek.

Most neki kell állnom az újjáépítésnek. Nem vagyok jó a tervezésben, a lakberendezésben. Abban sem, hogy jól eltaláljam, mihez mi illik. A lakás már be volt rendezve, amikor ide költözünk, nekem semmi dolgom nem is volt vele. Szinte ez az első olyan “projekt”, ami lakással kapcsolatos és teljesen rám van bízva. Egészen izgatott vagyok miatta. Végre szabadjára engedhetem a fantáziámat és olyan konyhabútort csináltathatok, ami teljes mértékben megfelel az én igényeimnek és az én egyéniségemet tükrözi. Ennek csak a konyha paraméterei és az anyagi korlátok szabhatnak határt.

Lehet, hogy túlmisztifikálom a dolgot, de tényleg úgy érzem, hogy egy lakásnak akár egy részének berendezésével kifejezhetem önmagamat. A saját stílusomnak a lenyomatát fogom viszont látni, akárhányszor belépek a konyhába.

A konyha tönkrement, ami egy szomorú esemény és nyilván az első érzéseim nekem is negatívak voltak, de ez a feladat eléggé felvillanyoz. Ebben az is közrejátszhat, hogy a javítás garanciális, így nem nekem kell kifizetni a teljes konyha renoválását, mert kifizeti a kárt a biztosító.

Nagyon remélem, hogy amit elképzeltem az a valóságban is olyan gyönyörű lesz és hogy a férjem meg a barátaim is elégedettek lesznek az eredménnyel. Persze nem csak szépnek, hanem kényelmesnek és praktikusnak is kell majd lennie, ezt sem szabad elfelejteni.