Nagy ötletek a gyógyvízben születnek

A barátom meghúzta a hátát a munkahelyén, volt egy költözés, amiben segédkezett és hát rosszul sikerült megemelnie egy asztal, már kész is volt a baj. Ezért, hogy múljon a hátfájdalma kitaláltam, hogy menjünk egy gyógyvízzel is rendelkező uszodába. A gyógyvíz áldásos hatásai közé tartoznak, olyan ismérvek, hogy az összetétele gyulladáscsökkentő, és mivel a hőfoka is magasabb az átlag vizeknél még izomlazító hatása is van. Szóval elmentünk a barátommal, ültünk a kellemes hőfokú medencékben, természetesen váltogattuk, hogy éppen melyik hőfokba üljünk be. Nagyon jó nap volt és ami a legfontosabb a gyógyfürdőnek köszönhetően javult a hátfájdalma.
Amint ott ültünk a gyógyvízben a barátom felvázolta, hogy ő ki szeretné cserélni a lakásunk régi ablakait és már utána is járt ennek az egésznek.

Felvázolta, hogy az elején neki is csak gondolati formában fogalmazódott meg a csere, és akkor még nem is tudta, hogy milyen lépéseknek kell teljesülniük, illetve hogy milyen is a jó ablak, műanyag legyen agy újra fa. A fa ablakban azon a szinten csalódtunk, hogy elvetemedik az idő és az évszakok változásával, valamint hogy pár éven belül mindig le kell festeni, ezek plusz gondok, amiktől megkímélnénk magunkat már.
Ekkor gondolta ki, hogy akkor szerezzünk be műanyag ablakokat, hiszen annál nem lehet praktikusabb megoldás, de hogy milyen a jó ablak, arról fogalma sem volt, mindaddig míg egy szuper kis oldalra nem talált. Az ezen az oldalon található információkkal felvértezve, már nekem is nagyon profin és meggyőzően adta elő a terveit. De természetesen hozzátette, hogy itt az oldalon található infokat adja át csak nekem. Anélkül nem igazán tudná, hogy milyen is a jó ablak. Hiszen az oldalon találta azokat a bejegyzéseket, amelyek taglalták, hogy ha az ember elköteleződik a műanyag ablakok mellett, milyen kis részletekre kell figyelnie, hogy mindinkább a legjobbat tudja megvenni.

A barátom már meglepő magabiztossággal olyan információkat mondott nekem a műanyag ablakokról, hogy csak ámultam. Ekkor taglalta, hogy a műanyag ablakoknál mennyire fontos a kamrák száma és még az is, hogy az üveg milyen vastag legyen. Ezen számok jók, hogy ha minél magasabbak, hiszen mi is, illetve a barátom azért döntött az ablakcsere mellett, hogy a közüzemi számláink alacsonyabbak legyenek. Tehát ha megfelelő vastagságúak a műanyag ablak üvegei, és a kamrák száma is minél magasabb, akkor ez közre fog játszani, hogy alacsonyabb lesz a fűtésszámlák, valamint ami szintén nem elhanyagolható, hogy a hangszigetelésben is részt vesznek az ablakok, tehát az utcáról beszűrődő zajokat is kevésbé fogjuk hallani.

A barátom azt mondta itt ezen az oldalon minden megtalált, tényleg annyira nagy segítség és útmutatás volt számára, nélküle nem tudta volna ilyen jól elmondani a lényeget számomra sem. Még egy, valamint kiemelt, ami nagyon megmaradt bennem is, hogy a régi fa nyílászárókat mennyivel könnyebb feltörni, és ezáltal a lakásunkba bejutni. Ekkor gondoltam abba bele, hogy ténylegesen néha még a napsugár is kicsit bekukucskált a réseken, ami eddig nem zavart, de most elkezdett aggasztani, hogy ott tényleg könnyebb valami feszítő eszközt bedugni. Tehát elhatároztuk a barátommal, hogy ablakcserénk lesz, ezen információk tudatában nagyon könnyen meg fogjuk találni a megfelelőt, hiszen már tudjuk, hogy konkrétan mire is van szükségünk.