Ha meggyógyult a test, meggyógyul az autó futóműve is

Időnként el szoktunk menni egy jól kiszemelt gyógyfürdőbe, hogy egy kicsit kipihenjük a mindennapok fáradalmait és talán egy fokkal nyugodtabb környezetben regenerálódhassunk és pihenhessünk, mintha csak otthon töltenénk egy nap szabit. Nekünk bejött ez a fajta feltöltődés, mert amellett, hogy aktív is lehet egy ilyen kiruccanás, a pihenés is olyan intenzitással történik, ami nem mindennapi. Legalábbis szerintem. És egy-egy ilyen testi és lelki kikapcsolódást követően az olyan váratlan eseményekre is sokkal jobban reagál a test, mint hogy elromlik az autó és szervizbe kell vinni. Akkor meg főleg nem akadunk ki ettől, ha ismerjük azt a csoda oldalt, hogy https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas.

A Méta Autószerviz oldaláról van szó. Ez egy Budapesten, a 19. kerületi Méta utcában található műhely, ahol mindenféle márkájú és típusú autók és motorok javításával foglalkoznak egész héten. Ebbe természetesen az is beletartozik, hogyha futóművet kell javítani, ahogyan az is, ha a motort kell megbütykölni és még hosszasan sorolhatnám. De szerencsére nem kell, hiszen mindezt megteszi helyettem maga a műhely weboldala.

Ha elindultok a https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas oldalról, akkor azonnal szembe fog tűnni, hogy egyrészről itt is fel van sorolva a teljes lista, hogy mi mennyibe kerül egy futómű javítás során. De ha esetleg tovább is kattintotok például az árak fülre, akkor aztán tényleg minden megjelenik, ami még szóba kerülhet az autó javítása kapcsán. Ráadásul nagyon felhasználóbarát módon vannak ezek a tételek közölve, illetve még ezen felül a legtöbbről még a honlapon is lehet olvasni.

Nem csak címeket – hanem részletes tartalmakat. Hogy mondjuk mit is jelent az, hogy a futómű javítás esetében érdemes a páros alkatrészek mindegyikét kicserélni, ha már csak egy is meghibásodik belőle. Ilyen és ehhez hasonló okosságok vannak a metaautoszerviz.hu oldalon a megfelelő blogok felületén.

Mennyi az annyi? Csak néhány példát hozni szeretnék a https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas lapfülről…
A teljes futómű esetében 2 kategóriát különböztetnek meg, az egyik kicsit olcsóbb, a másik kicsit drágább, de még így is kb. a 14-20 ezres kategóriába esnek. Aztán ott van az a számtalan rugó, amitől olyan komfortosan lehet egy autóval surranni. Na ezeknek a cseréje is egyesével fel van sorolva, hogy melyik típus mégis mennyit kóstál. Nem kell őrületes összegekre gondolni egyébként, plusz a Métánál első körben úgyis megpróbálnak mindent megjavítani, csak aztán folyamodnak a cseréhez, ha már tényleg nagyon muszáj.

Ha tehát érdekel a laprugó csere ára, a spirálrugó új ára, az autószerelői munkadíj, vagy hogy miért is olyan fontos párban cserélni bizonyos alkatrészeket, akkor a https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas oldal jó kiindulási alap lehet az információ szerzéshez. Én a helyetekben ott kezdeném, aztán majd sikerül, ahogy sikerül minden más.

https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas