Egy kis kényelmet “hazahoztunk” az otthonunkba

Négy éve járunk vissza a kedvenc fürdőnkbe. De legutóbb, amikor hazajöttünk, megállapítottuk, hogy mi valójában más miatt szeretjük, talán, mint ami a lényege. Persze, nagyon jól esik néha csobbanni egyet, élvezzük a termált, ugyanúgy, ahogy a strandot is. De mi a szálláshely miatt vagyunk oda leginkább, a kedvenc fürdőnkért. Nem egy-egy alkalom a lényeg, hanem egy hétig élvezni azt a kényelmet, és kondíciókat, amik a szálláshelyen fogadnak, ahol megszállunk.

Ezért megyünk idén másodszor is. Ha egy kis forróságra vágyunk, ott a szauna, ha nyáron hűsölnénk, vagy sportolnánk ott az uszoda, és a kedvencünk: a fallabda. De a legjobb, hogy a szobánk is full-extrás, és mindig olyan körülmények fogadnak ott, amilyet épp az adott pillanatban szeretnénk élvezni. És rájöttünk, hogy ez utóbbit otthon sem akarjuk feltétlenül nélkülözni. Jövő tavaszra klímát szereltetünk a legtöbb helyiségbe otthon, de a hálónkba már most feltetetünk egyet – határoztuk el egy hónapja. Nem akarunk többé a kinti időjárás szeszélyéhez igazodni. Egy hónapja még bőven voltak nagyon meleg napok, de ha percek alatt épp felfűtenénk a helyiséget, a régi radiátorunk sem a legjobb erre.

A KlímaGlobál névre hallgató cég oldalán megtaláltuk, ami nekünk kell. Keressetek rájuk esetleg így: Klíma Global EU. Nagyon könnyen ment velük minden, az elejétől. És már túl is vagyunk a folyamaton, már otthon is élvezhetjük mindazt, amit eddig nélkülöztünk.

Olvasgattunk náluk a lehetőségekről, klímákat és hőszivattyúkat is telepítenek, valamint más egyéb, kevésbé ismert technológiát használó berendezéseket. Minket a klíma érdekelt ugyebár, ilyesmiket a Dunántúl északi felében szerelnek mindenfelé (Komárom-Esztergom megye, Gy-M-S megye), de mivel náluk az átlagosnál talán nagyobb is a választék klímákból, a berendezést leszállítják szinte mindenhova, messzebb is Magyarországon.

Miután tájékozódtunk eleget a valóban nagyon bőven informáló oldalon, élve az ott felkínált lehetőséggel, a felületen magán kértünk árajánlatot. Ehhez csak a nevünk, telefonszámunk, mail címünk kell, valamint meg kell adni, hol élünk, hová szeretnénk a terméket, a fentebb már részletezett dolgok miatt. (Maguk szerelik-e be, vagy távolibb helyeken más szerelővel kell felvenni a kapcsolatot)

Már másnap kaptunk ajánlatot, és azután, mikor már telefonálgattunk is oda-vissza, mindig rendelkezésre álltak. Ekkor még a szerelőkkel nem találkoztunk, de érezhető, hogy valamilyen profi csapat állhat az egész működése mögött. Ezután, mikor mindenben megállapodtunk, következett maga lényegi része a munkavégzésnek. Sok dolog adódik egyetlen klímával is. Ez egy bonyolultabb berendezés, mint az ember hiszi (nem használni, üzembe helyezni a szerelőknek). De minden rendben ment szerencsére. Kell kicsit fúrni, kalapálni, létrára mászni, de ők nagyon rutinosan mozogtak a “terepen”. Az időpontokkal sem volt baj, és célszerűen, valóban gyorsan fogtak hozzá mindenhez. Aznap, amikor mindennek a lényegi része végbe ment, sem húzták az időt semmiben, a nagyjából megbeszélt munkaidő alatt végeztek.

A Klíma Global EU-s oldalon utánaolvashat mindenki maga, hogy milyen hosszú távú munkatapasztalat támasztja alá az állításomat. Én boldog vagyok, hogy már élvezhetjük a klíma kényelmét és minden ilyen simán ment. Már a jövőre esedékes klímák elhelyezését is átbeszéltük velük, szóval jó döntés volt ezzel a kényelmi funkcióval kiegészítünk a lakásunk felszereltségét. És várjuk a következőket.

Klíma Global EU