Ha beázik a Huawei telefonod képernyője, ide vidd!

Amikor az ember megkapja az új telefonkészülékét, olyan érzése van, mint ha egy végtelenül törékeny kristálygömböt kéne magánál tartani, ami ha bármihez hozzákoccan, azonnal szilánkokra törik. Nos, nincs két hete, hogy megkaptam, az új Huawei P8 Lite (2017) típusú telefonomat és már keresgélhettem is Huawei kijelző árak között az interneten. Hogy miért? Egészen egyszerű és szomorú oka van.
Úgy döntöttünk hárman legjobb barátnők, hogy csapunk egy csajos hétvégét és elmegyünk wellnessezni egy gyógyfürdőbe, és egy kicsit magunkra koncentrálunk, hátra hagyva minden feszültséget és fáradtságot, csak is kizárólag pihenünk és kikapcsolunk.
Meg is találtuk ehhez a tökéletes helyszín és időpontot is, így nem volt más hátra, mint útra kelni, szórakozni és pihenni. Ami a következő három napban történt az egyik legjobb hétvégéből majdnem az egyik legrosszabba torkollott. Az elő két napon tényleg átadtuk magunkat a lazításnak, masszázson voltunk, medencéztünk, napoztunk, a legjobb koktélokat iszogattuk és leskelődünk a helyes medencés fiúk után. Tényleg, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva. Majd az utolsó esténken egy kicsit jobban eleresztettük a hajunkat és egy kicsit nagyobbat buliztunk a kelleténél a medence partján. Amit tudok, hogy úgy döntöttünk, hogy az új Huawei-em segítségével ezt meg is örökítjük. Amire ezzel szemben másnap ébredtem az a következő volt.
A lányok már ébren voltak így az első pillantássom nem is a telefonomra esett, hanem inkább őket kérdeztem meg riadtan, hogy mennyi az idő, elkésünk a kicsekkolásról vagy sem. Ők megnyugtattak azonnal és mondták, hogy semmi gáz, még van időnk, de keljek fel és kezdjek el pakolni.
Én így is tettem ezért a telefonomat csak bedobtam a táskámba és nem is néztem rá.

huawei kijelző árA gyors pakolás és kijelentkezés után, bevágódtunk a kocsiba és irányba vettük az otthonunkat. Mivel ez egy bő egy órás út volt, ezért gondoltam, hogy ez megfelelő pillanat lesz egy kicsit megnézegetni a tegnap estéről készült képeket, úgy is kissé homályos már az esténk utolsó szakasza. Ezért a telefonomért nyúltam és kivettem a táskámból.
A megszokott módon megnyomtam a fő gombot, hogy feloldhassam a képernyő zárat. A telefon semmit nem reagált erre. Majd megpróbáltam, újra, meg újra, de semmi. Ez után jött a kikapcsoló gomb hosszan benyomása és várakozás, hogy bekapcsoljon, vagy csak reagáljon valamit. Ami ekkor történt azt senkinek sem kívánom. A telefon kidobta a kezdő témáját a Huawei-nek, de valami egészen szörnyű látvány fogadott. A telefonom képernyője teljesen be volt ázva és teljesen tönkretette azt. Annyira kétségbe estem, hogy az egész telefonom tönkre ment, hogy sírva is fakadtam azonnal. Mire a másik barátnőm, aki nem vezetett azonnal elkérte és megnézegette a telefont. Majd neki állt megnyugtatni, hogy ez bizony óriási szerencsémre, de nem a lehető legrosszabb, ami történt. Mivel a telefon bekapcsolt, ezért az alaplapja valószínűleg nem ázott el, csak a képernyő. Így azt javasolta, hogy most azonnal kacsoljam is ki és nézzek utána, hogy hol tudják a képernyőt kicserélni és ezzel megmenteni a telefont a további károktól. Én még nem igazán fogtam fel, hogy mi is történt valójában, de a lényeg, hogy elkértem a telefonját és azonnal nekiálltam, hogy hol lehet Huawei kijelzőt jó áron cseréltetni. Egy kis keresgélés után rátaláltam egy weboldalra, ahol úgy tűnt, hogy ahhoz képest elég jutányos áron, csak 27.000 Forintért kicserélik nekem.
Gyorsan elkezdtem olvasgatni a honlapon tovább, hogy mi a teendő erre az esetre, és hogy hol van a hozzám legközelebbi üzlet, ahol le tudom nekik adni a telefonomat. Nagyjából mindenre találtam választ, ezért úgy döntöttem, hogy még aznap elviszem hozzájuk a telefonomat, hogy ne történjen nagyobb baj. Amikor bevittem nekik, igen csak elcsodálkoztam, hogy ilyen szerencsés mégis szerencsétlenség nem sűrűn történik meg, hogy egy telefonnak csak a képernyője ázik be. Így csak azt kellett kicserélni. Amint megkaptam az értesítést, hogy mehetek érte, már rohantam és csodák csodájára, de tökéletesen működött. És persze fájt, hogy két hét után már szervizelve lett a telefonom, de erre is kaptam garanciát és ez is kárpótolt egy kicsit. Ami pedig a fényképeket illeti, hát csodálkozom, hogy csak a képernyő ázott be akkor, amikor a fotókat a vízből készítettük koktélos poharakkal a kezünkbe.
Összességébe egy kicsit drágább lett az utazásom ezért, de megérdemelte, hiszen felelőtlen voltam. Cserébe viszont nagyon jól éreztük magunkat.